Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, kojom se za novi datum održavanja redovnih pokrajinskih izbora utvrđuje 21. jun ove godine.

Ovu odluku Pastor je potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja i ukidanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju Pokrajinske skupštine.

Pastor je ponovio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu, odnosno u Autonomnoj pokrajini Vojvodini kao jednoj izbornoj jedinici, poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana ili grupe građana.

On je pozvao građane da 21. juna iskoristite svoje pravo i obavezu, izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

Pastor je ponovo pozvao učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, na izbornu kampanju zasnovanu na programima i argumentima, kao i na međusobno uvažavanje i poštovanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare