Ana Brnabić Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Nova.rs saznaje da je nakon diplomatskih napora u prevogorima između Evropske unije i kabineta predsednice Vlade Srbije postignut dogovor po kome će EuroPrajd šetnja biti dozvoljena. 

Kompromisno rešenje po kome će EuroPrajd biti omogućen nastalo je nakon napora Evropske komesarke za ravnopravnost Helene Dali, u ličnom angažovanju prilikom pregovora sa predsednicom Vlade, saznaje Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Helena Dali je trenutno u Beogradu, kao i niz zvaničnika iz Evropske unije, koji su zajedno došli da podrže ovogodišnji EuroPrajd i ostvarivanje prava LGBTQ+ zajednice u Srbiji.

Ana Brnabić danas je priredila prijem sa evropskim zvaničnicima, bio je Evroprajd.

Ono što jeste izazvalo čuđenje među diplomatskom zajednicom je što u pozivu na prijem nije navedeno povodom čega se ovaj prijem organizuje.

Krajnje je neuobičajeno da se povod okupljanja ne saopštava, kaže za Novu iskusni diplomata jedne zapadne zemlje i dodaje da je očigledno reč o tihoj podršci ovogodišnjem Europrajdu, koji je već više puta izražavala predsednica Vlade Ana Brnabić, ali i značajan deo njenih ministara, učešćem u nekoliko programa tokom Europrajd nedelje.

Više o tome pročitajte na linku.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram