Miloš Parandilović Foto:Ivan Dinić/Nova S

Nakon što je narodni poslanik Miloš Parandilović najavio da napušta deo POKS-a koji predvodi Žika Gojković nezadovoljan time što on otvoreno sarađuje sa režimom i da osniva novu stranku, reagovao je POKS zahtevajući od Parandilovića da vrati poslanički mandat. Međutim, Parandilović to odbija i pita zašto bi im vraćao mandat "kad sa njima nije ni učestvovao na izborima".

Prenosimo reagovanje narodnog poslanika Miloša Parandilovića:

„Uludo sam se nadao da će bivše kolege iz POKS-a biti gospoda pa makar ignorisati moju izjavu da pravimo novu stranku, međutim, precenio sam njihove sposobnosti da ispadnu gospoda.

Ima jedna izreka koja kaže: ‘nije mi žao što sam ih izgubio, već što sam ih ikada bio i našao’. Sve sam učinio da POKS izvedem na pravi put, ali oni su rešili da idu pod put – služba je bila jača.

Pozivam ih da objasne javnosti kakav pakt su napravili sa Žikom Gojkovićem i koliko je koštalo njegovo poklanjanje stranke Vojislavu Mihailoviću, i ko je Gojkoviću rekao da vrati stranku do juče zaraćenim kolegama a nakon toga sasvim slučajno glasa za Orlića i nastavi da podržava naprednjake.

Da objasne kako je to odbornik POKS-a sasvim slučajno tobož napustio stranku i dao podršku naprenjacima u Beogradskoj skupštini?

Zašto od Gojkovića nisu tražili da vrati mandate, i zašto bih ja vraćao mandate bilo kome, kad sa njima nisam ni učestvovao na izborima? Odgovor je zato što im je Gojković vratio stranku a neka svako proceni zašto je to uradio. I na taj način im poklonio i finansije koja je stranka osvojila u koaliciji sa Dverima. Neka objasne javnosti u kom procentu su to podelili?

Neka objasne javnosti kako se POKS finansira iz novosadske Čistoće i Gerentološkog centra dok glume opoziciju i zašto su stranku pretvorili u biznis projekat?

I najposle do kad će ih DSS trpeti u koaliciji obzirom da su se toliko puta dokazali kao naprednjački satelit?

Izbor između Mihailovića i Gojkovića u januaru, bio je izbor između dva zla i drago mi je da su se dogovorili posle svih nesporazuma. Odlično su podelili uloge – jedni će da uđu u vlast a drugi da glume opoziciju. Ja sam se nadao uludo da je POKS moguće izvesti na pravi put.

Ja POKS-u smetam samo iz jednog razloga a to je da će svi slobodoumni monarhisti poći za mnom jer su me oni želeli na čelu stranke ali im to neverovatnim političkim obrtom nije dozvoljeno. Ubuduće se neću baviti POKS-om, oni su za mene društvo mrtvih pesnika koje je svojom voljom ili po nečijem naređenju izabralo političku smrt i bezidejne političke lidere. Sreća je da će ideja nastaviti da živi“, naveo je Parandilović.

***

BONUS VIDEO: Đorđe Miketić i Miloš Parandilović o preletačima i novim strankama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar