Rade Panić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije i član Pokreta slobodne Srbije, dr Rade Panić, podneo je danas Drugom osnovnom sudu tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog uvrede časti. Tužbom je obuhvaćen i RTS, s obzirom na to da je predsednik Srbije uvrede na njegov račun izneo na Javnom servisu.

Panić je, istovremeno, najavio i krivičnu prijavu protiv Vučića.

Prijava se odnosi za povredu ugleda i časti, odnosno, radi se o krivičnom zakoniku, o krivičnom delu uvrede. Predsednik Srbije je u dva navrata izjavio neistine o meni. Prvenstveno se odnosi na rušenje Republike Srbije i njenog zdravstvenog sistema, u Nišu, a pre toga na RTS-u je omalovažavao i Sindikat i mene i iznosio neistine i netačne informacije o tome šta se dešavalo u Novom Pazaru, a u međuvremenu i navodio da se radi o izdaji to što smo mi izneli u javnost to što se u Pazaru dešava“, rekao je dr Panić za portal Direktno.rs.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsećamo, kako je Nova.rs objavila, u tužbi se navodi da je, gostujući na RTS 2. jula 2020. Vučić za Panića rekao da “on nije predsednik nikakvog sindikata zdravstvenih radnika, nego jednog od najmanjih sindikata i to čovek koji najstrašnije gadosti o svojoj zemlji izgovara i najgore laži je izgovorio. On je rekao da rade 3 respiratora, a kako rade svih 10? Ja vas pitam što ste izmišljali sve to?”, izjavio je tada Vučić, na šta je Panić reagovao demantijem koji nikada nije objavljen.

“Povodom ovih uvredljivih i neistinitih izjava, Sindikat lekara i farmaceuta Srbije, podneo je odgovor RTS. Dr Rade Panić, tužilac u ovoj parnici, jeste predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije (dalje: SLFS). SLFS nije ‘nikakav’ niti ‘najmanji sindikat’, kako ga je uvredljivo okarakterisao tuženi. To je strukovni sindikat zaposlenih u delatnosti od opšteg društvenog značaja, osnovan 1992. godine”, navodi se u tužbi protiv Vučića, u kojoj se ističe da RTS nikada nije objavio demanti, zbog čega građani nisu mogli da čuju istinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare