Metju Palmer Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara i specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Kako se navodi u saopštenju iz Dačićevog kabineta, on je istakao da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

„Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD“, rekao je Ivica Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou.

Dodaje se da je, na interesovanje Metjua Palmera, razgovarano i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada.

Takođe je informisao je Palmera o procesu ustavnih reformi koji je u toku i obavestio ga o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta.

Razgovarano je i o sastancima koje je Mejtu Palmer imao tokom boravka u Prištini, gde je istaknuto da SAD pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima.

Palmer je podvukao da SAD želi da se pronađe kompromisno rešenje i ne namerava da vrši pritisak na strane u dijalogu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar