Bojan Pajtić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Komentarišući izjavu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da Srpska napredna stranke ne sme sebi da dozvoli da postane Demokratska stranka, bivši lider demokrata, Bojan Pajtić za Nova.rs ističe da nema bojazni da će se to dogoditi, te je SNS personalno već postala najgora verzija DS. Pajtić je rekao da mu deluje da je Vučićeva životna želja bila da postane predsednik Demokratske stranke.

Pročitajte još...

Podsetimo, Šef Srpske napredne strane najavio je velike promene u toj partiji, između ostalog, i zbog bojazni da bi ta organizacija mogla da se, kako kaže, pretvori u Demokratsku stranku.

“Moraju da dođu mlađi ljudi. Ne smemo da se pretvorimo u Demokratsku stranku i izmišljenje stranke koje su nastale posle njih“, rekao je Vučić gostujući na televiziji Hepi.

Komentarišući strah lidera naprednjaka da se njegova partija pretvori u DS, bivši lider demokrata, Bojan Pajtić naglašava da Vučić nema razloga za strah, jer u SNS nema ni “d” od demokratije.

“Što se personalnog sastava tiče, oni su odavno postali ‘kontejner’ za sve ono što je u Demokratskoj stranci bilo najgore. Kad pogledate sastav Vlade, Predsedništva SNS, njihovog poslaničkog kluba, vi možete da uočite da tu više ima bivših članova DS nego bivših članova Srpske radikalne stranke iz koje je SNS nastala”, objašnjava Pajtić.

Prema njegovim rečima, naprednjaci su personalno odavno postali najgora verzija Demokratske stranke ikada.

“Toliko ima bivših demokrata u SNS da ja imam utisak da je Vučićeva životna želja bila da postane predsednik DS i ona se na neki način ostvarila. Kad govorimo o na ovu temu, prva asocijacija su Vesić, Šapić, Siniša Mali, Nebojša Krstić, Jelena Trivan, Goran Knežević, Gordana Čomić kao članica vlade i čitav niz drugih imena. Praktično sve ono što u DS nije valjalo je pronašlo svoje utočište među naprednjacima”, smatra on i dodaje da SNS “političkim magnetizmom privukla sav otpad iz svih političkih stranaka”.

Kontinuitet vlasti Demokratske stranke u Beogradu

Komentarišući tezu da jedino u Beogradu i dalje postoji “kontinuitet vlasti DS”, imajući u vidu da su nakon Dragan Đilasa, upravljanje prestonicom preuzele bivše demokrate, Siniša Mali i Goran Vesić i da se najavljuje da će kandidat SNS biti Šapić, Pajtić je rekao da je to tačno, ali da postoji značajna razlika u odnosu na prošlost.

“Nekada su tim gradom upravljali najbolji, a sada to čine najgori kadrovi DS. Razlog za to jeste činjenica da su najgori članovi te stranke, koji su doživljavani kao škart, očigledno neuporedivo bolji od najboljih kadrova SNS”, zaključuje Pajtić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare