Foto:Vesna Lalić; Ivan Dinić/Nova S

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i bivši predsednik DS, Bojan Pajtić, rekao je za Nova.rs da pozdravlja ideju da Vladeta Janković bude nosilac liste dela opozicije na beogradskim izborima, jer je, kako kaže, reč o kandidatu za gradonačelnika koji je sve što nije Aleksandar Šapić, prvi na listi SNS na beogradskim izborima.

Podsetimo, kolacija koju čine SSP, Narodna stranka, Demokratska stranka, PSG i pridruženi pokreti i organizacije, jednoglasno se dogovorila da mesto nosioca liste na predstojećim beogradskim izborima ponudi profesoru Vladeti Jankoviću. Pajtić za Nova.rs kaže da pozdravlja takvu odluku, uz napomenu da glavni grad zaslužuje gradonačelnika kojim će se ponositi.

“Beograd zaslužuje čoveka koji svojom erudicijom, ponašanjem, načinom izražavanja može samo da imponuje građanima prestonice. Pored toga, veoma važan i taj segment da Vladeta Janković u sebi objedinuje i demokratsko i nacionalno, odnosno to što može da imonuje i glasačima levog i desnog centra”, podvlači on.

Pročitajte još...

Pajtić dodaje da je trenutno najvažnija sabornost opozicije, napominjući da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u svojim redovima okupio predstavnike svih mogućih ideologija.

“Zato mi nemamo pravo da budemo uskogrudi prilikom opredeljivanja oko toga ko je najbolji kandidat i da se vraćamo 15 godina u prošlost kako bismo osudili Vladetu Jankovića što je bio član DSS. Nikada nisam čuo ni Zorana Đinđića da u negativnom kontekstu komentariše Vladetu Jankovića, čak i u vreme najžešćih DS i DSS. A i te kako smo na Predsedništvu stranke analizirali DSS i njihove funkcionere pojedinačno”, kaže Pajtić, dodajući da Janković nikada nije bio među onima koji su neumereno napadali svoje političke neistomišljenike.

“On je oduvek bio demokratske orijentacije i čovek je koji ima aristokratsko državenje i uliva poštovanje svojom pristojnošću i manirima. Zato i jeste odličan protivkandidat Aleksandru Šapiću, jer je sve ono što Šapić nije”, smatra Pajtić.

Komentarišući šanse ovog dela opozicije na beogradskim izborima, u slučaju da Janković prihvati da predvodi njihovu listu, Pajtić je rekao da je u pitanju kandidat koji ima kapacitet da objedini glasače različitih političkih opcija, a koji žele “da konačno vide leđa SNS u Beogradu”.

“On može da animira i značajan broj apstinenata. Pobeda opozicije u Beogradu bi predstavljala snažan zamajac za promene u čitavoj zemlji”, zaključi je naš sagovornik.

BONUS VIDEO: Utisak nedelje: Vladeta Janković, Stefan Surlić i Milan Radonjić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare