Bojan Pajtić Foto: Ivan Dinić/Nova S

"Vučićeva osnovna poluga vladanja, uz medijsku kontrolu i kupovina glasova je – strah. Građani konstantno bivaju zastrašivani kataklizmičnim scenarijima koji se nikada neće dogoditi, ali će se, kada se uspostavi da se nisu ostvarili, to objašnjavati državničkom mudrošću Vođe", kaže za Danas Bojan Pajtić, profesor prava i bivši predsednik DS, upitan da prokomentariše poslednje izjave Aleksandra Vučića da ga je veći strah nego ikada od onoga što se pred Srbijom nalazi i da će do nove Staljingradske bitke doći mnogo brže nego što se misli.

Zaključak je, kako kaže, glasajte za “mudrog i staloženog Predsednika”, jer je svet utonuo u vrtlog bezumlja, a samo je on, onako histeričan, navodno racionalan i odmeren.

„Malo nagoveštava da će groblja biti premala koliko će nas umreti od korone, malo nas plaši sankcijama, malo najavljuje nuklearni rat i Staljingradsku bitku, potom zaziva da će neko, možda, okupirati Vojvodinu. Sve to čini zato da bi, ljudima koji mu veruju, uterao strah u kosti, jer se zna da u vanrednim okolnostima birači radije glasaju za status quo i nisu spremni da menjaju stvari, navodi Pajtić.

„To što će neko, zbog svog tog izveštačenog paničenja i ‘drama queen’ diskursa – možda završiti u bolnici zbog infarkta ili moždanog udara – njega nimalo ne dotiče. Važno je da se ne gube procenti u biračkom telu“, zaključuje Pajtić.

BONUS VIDEO: Kako Vučić plaši narod i kuka nad sudbinom zbog raznih teških situacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar