Bojan Pajtić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

SNS kad god je u problemu poseže za lobiranjem, kupovinom poslanika i odbornika drugih stranaka, izjavio je za N1 profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i nekadašnji predsednik DS-a Bojan Pajić.

„Setimo se da su oni 2012. imali samo 24 odsto i da su raznim preletanjima, lobiranjem stranaka, čak sa liste DS-a… Setimo se da je stranka Rasima Ljajuća nastupila na listi DS, pa potom pravila koaliciju sa SNS-om. Kako na nacionalnom nivou, tako i na loklanom nivou. U Novom Sadu su recimo sa 16 odsto, oni uspeli da naprave glasove otimačinom odbornika, pretnjama, kupovinama, uticjima“, rekao je Pajtić gostujući u emisiji N1 Studio Live.

Pročitajte još:

Komentarišući poslednje prelaske iz pojedinih stranaka desnice u redove naprednjaka, bivši lider DS-a je ocenio da u pojedinim opozicionim strankama očigledno postoje „spavači“ koji su odranije imali neku vrstu aranžmana sa SNS-om ili su spremni da prodaju svoja uverenja i principe, i priklone se vladajućoj stranci.

„To su ljudi koji se ne učlanjuju u stranke, nego se učlanjuju u vlast, i u tom smislu ih treba razlikovati od onih političara koji prelaze iz jedne opozicione stranke u drugu zato što postoje nekakva ideološka razmimoilaženja. Ovo je čista trgovina, ovo su čisti lukrativni aranžmani, i tu nema ni P od principa“, ocenio je Pajtić.

Francusko-nemački plan za rešenje kosovskog pitanja je, prema nejgovim rečima, izuzetno osetljiva tema, a kako je rekao, očita volja Aleksandra Vučića da taj plan implementira značajno urušava biračko telo SNS-a.

„Svesni su da se odliva deo birača SPS-u, a deo desno orijentisanim partijama. Pokušaće da urušavaju te stranke kako bi vratili deo tih birača“, rekao je Pajtić i dodao da ne isključuje mogućnost da neko iz SPS-a bude uhapšen, kako bi se ta stranka na neki način redukovala i disciplinovala.

Opširnije pročitajte na N1.

Bonus video: Tresla se gora… SNS i SPS kreću ispočetka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar