Bojan Pajtic i Boris Tadic
Bojan Pajtić i Boris Tadić Foto:Vesna Lalić/Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon što se bivši predsednik Srbije Boris Tadić oglasio u otvorenom pismu u kojem je kritikovao Bojana Pajtića, oglasio se i drugi nekadašnji predsednik DS, koji je naglasio da je Tadić taj koji je odvlačio članstvo, te njegovo otvoreno pismo ne zaslušuje ozbiljniju analizu.

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske partije Boris Tadić oglasio se zvaničnim saopštenjem gde je naveo koji su razlozi zbog kojih je, kako je naveo, stvarno napustio Demokratsku stranku i istakao da ne želi da mu kritike upućuju „pajtići“, te naglasio da njegovo napuštanje stranke nije glavni razlog za osipanje članstva.

On je rekao da ga danas Bojan Pajtić optužuje da je svojim izlaskom „ogadio članstvo u DS“, ali da je on prave razloge upravo prećutao da se ne bi dodatno stranka ogadila pristalicama.

„Ali ako sam do sada morao da je štitim prikrivajući tu istinu, danas je došlo vreme da je konačno tom istinom i zaštitim. I ne obraćam se ovim pismom ni Bojanu Pajtiću, ni bilo kom bivšem ili sadašnjem rukovodstvu DS-a.Čuvao sam pobede koje sam napravio isključivo sa vama, a više uprkos njima, nego sa njima. Međutim, danas su se oni stavili u pozicije još i moralnih sudija. E, tu je prekardašilo! Danas, kada Pajtić govori da su pogrešne odluke bile pre svega kadrovske, potpuno je u pravu. Samo ne uviđa ili namerno prećutkuje da je i on jedan od onih zbog kojih je DS u očima građana postajala sve suprotno onome što su od nje očekivali. I u šta su verovali od Petog oktobra“, objasnio je Tadić i dodao:

„Dozvolili smo da nam danas lekcije o Demokratskoj stranci i njenim vrednostima drže ‘pajtići’ Dozvolili smo da se naši najveći stranački borci i najistaknutiji članovi nazivaju ‘pučistima’, ‘izdajnicima’, ‘rušiteljima’! Da nam oni objašnjavaju zašto se naša stranka ogadila građanima i članstvu. Danas oni koji drže lekcije da je očuvanje DS-a bilo očuvanje opozicije, upravo su oni koji su odbijali obnavljanje DS-a. Pajtić, koji je to odbio tik pred izbore 2016. kada je dogovor o jedinstvenom nastupu već bio praktično postignut, danas govori kako sam ja napustio stranku pred izbore“, rekao je on.

Ubrzo nakon toga oglasio se i sam Bojan Pajtić, koji je za Nova.rs kazao da Tadićev „esej pun kontradiktornosti, te da ne zaslužuje ozbiljniju analizu“.

„Ni stotinu eseja ne može izbrisati notornu činjenicu – Tadić je, u svojstvu počasnog predsednika DS, par meseci pred izbore izašao iz stranke, razbijajući je, odvlačeći iz nje članstvo i odbore, što nijedan bivši predsednik nije učinio svojoj partiji. Nema ni izgovora ni jezičkih bravura koji mogu opravdati tako ružan čin. Govorimo o neposrednoj prošlosti, tako da se ljudi u ovoj zemlji odlično sećaju svega i znaju ko je u pravu – gospodin Tadić ili ja. Notorne činjenice se ne dokazuju“, kratko je rekao za Nova.rs Bojan Pajtić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar