Aleksandar Vučić predsednik Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije saopštila je da će se Aleksandar Vučić obratiti javnosti sutra u 13 sati.

Najava obraćanja predsednika Srbije usledila je dva dana nakon što su predstavnici opozicije uputili zahtev Vučiću da se raspišu vanredni parlamentarni i beogradski izbori.

Očekuje se da Vučić tokom sutrašnjeg obraćanja odgovori na zahtev predstavnika opozicije. Portal Nova.rs ranije je objavio da je u igri nekoliko opcija za održavanje novih izbora, a kako navode naši izvori Vučić je obavestio koalicione partnere da se pripreme za izbore u decembru.

PROČITAJTE JOŠ...

Podestimo, predstavnici opozicije su u utorak uputili zahtev da se raspišu vanredni parlamentarni i beogradski izbori do kraja godine. Na njihov zahtev još uvek nije odgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji ih je u više navrata pozivao da samo kažu kad bi želeli izbori i da će oni biti raspisani. Umesto Vučića, opoziciji su odgovorili predsednik Skupštine Vladimir Orlić, premijerka Ana Brnabić i šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Milenko Jovanov, koji su rekli da su spremni za izbornu trku sa opozicijom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare