Foto: Vesna Lalic/Nova.rs, Facebook/Visoka sportska i zdravstvena škola

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je brucoš, a narednih nedelja upoznaće se sa svojim novim profesorima na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi, gde će učiti za sportskog trenera. Nova. rs donosi spisak profesorki i profesora koji će se od ponedeljka naći pred veoma specifičnim profesionalnim izazovom - da održe predavanja, a u nekom doglednom vremenu i ocene koliko je pažljivo slušao i učio predsednik države.

Na spisku Vučićevih profesora mahom su žene, a prva sa kojom će se susresti već u ponedeljak, doduše na onlajn predavanju,  jeste Tamara Stojanović koja će mu predavati pedagogiju sporta. U sredu je Vučić kod predavačice Antropomotorike Nađe Ilić. U petak predsednik Srbije sluša predavanje iz anatomije, koje će mu držati Kristina Vukušić. Sledeće nedelje upoznaće se i sa profesorima: antropomotorike Draganom Drljačić, sociologije sporta Ivanom Markov Čikić i informatike sa statistikom, koju predaje profesor Dejan Vuletić. 

Na sajtu Visoke sportske i zdravstvene škole nalaze se podaci samo o troje profesora, koji će narednih godina za studenta imati predsednika Srbije i to Dragani Drljačić, Ivani Markov Čikić i Kristini Vukušić.a

Dragana Drljačić koja će biti Vučićeva profesorka antropomotorike završila je Fakultet sporta i fizičkog vapitanja 2007. godine, doktorirala je na istom fakultetu 2015, a primljena je u zvanje profesora u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi 2016. godine. Drljačić će u toku ove godine studentima držati predavanja iz sledećih predmeta: kineziterapija telesnih deformiteta i deformiteta stopala, kineziologija, klinička fizikalna terapija u internoj medicini i pedijatriji i klinička fizikalna terapija u neurologiji i hirurgiji sa ortopedijom i traumatologijom.

Sa profesorkom sociologije sporta Ivanom Markov Čikić Vučić će moći da razmeni reć-dve i o politici, jer je 2001. godine završila upravo Fakultet političkih nauka u Beogradu, a doktorirala je komunikologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu 2015. godine. U zvanje profesora Visoke sportske i zdravstvene škole izabrana je 2016. godine i to na predmetima sociologija sporta, etika u sportu i pedagogija sporta.

O anatomiji ljudskog tela Vučiću će predavanja držati Kristina Vukušić. Završila je Medicinski fakultet u Beogradu 2008. godine, specijalizaciju je na istom fakultetu upisala 2012. godine, a u zvanje predavača na novom Vučićevom fakultetu primljena je 2015. godine. Ove godine studentima će pored anatomije predavati i fiziologiju sporta sa osnovama biohemije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare