Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Sve što je Aleksandar Vučić rekao kod Milomira Marića oko javnog duga i BDP-a je potpuna neistina. Prosto je neverovatno koliko ovaj čovek laže, a sve može lako da se proveri, kaže prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, posle gostovanja predsednika Srbije u "Ćirilici".

On je za Nova.rs pristao da izanalizira „ekonomsku politiku“ Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke i tima oko predsednika Srbije koji ga savetuje oko ekonomskih tema.

„Vučić je u svom dobro poznatom maniru manipulatora svestan da najveći deo onih koji ga slušaju i gledaju na televiziji uopšte ne proverava to što on priča i zato nastavlja da zloupotrebljava položaj i dovodi ljude u zabludu. Procentualni udeo javnog duga u bruto-društvenom proizvodu tumači kako njemu odgovara, pa tako kaže da je danas javni dug 51,6 odsto, a zapravo je iznad 56 procenata. Ne treba zaboraviti jednu od najstrašnijih naprednjačkih prevara koju su nam servirali Vučić i njegovi „ekonomski stručnjaci“, kad su preko noći javni dug koji je bio preko 70% nekakvom novom metodologijom spustili za deset procenata. U tom falsifikovanju realnosti učestvovao je i Zavod za statistiku“, navodi Miroslav Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema rečima našeg sagovornika, zanimljivo je da je BDP danas maltene na istom nivou kao i 2008. godine.

„Ne zaboravite da smo tad imali nezapamćenu ekonomsku krizu. Toliko o Vučićevim investicijama, prugama, putevima, fabrikama i svim čime se taj čovek neprestano hvali. Sve je laž. Pritom, u tih skoro 52 procenta udela javnog duga u BDP nema ugovorenih, a nedospelih obaveza u vidu međudržavnih zajmova koji ne ulaze u konačni dug. Tu pre svega mislim na osam milijardi raznih kredita samo od Kineza. Vučić brutalno laže i vređa inteligenciju svih koji se iole razumeju u ekonomiju. Svako ko ime da sabere dva i dva nam se smeje u lice. Nije istina ono što nam govori zvanična statistika, već ono što Vučić ispali kod Milomira Marića“, konstatuje prvi potpredsednik Narodne stranke.

Za Vučićeva permanentna obećanja o „visokim platama, nikad kvalitetnijem standardu i bolje životu“ Aleksić ima – daje lažnu nadu.

„Još jedna velika njegova prevara je priča o prosečnim platama od 600 evra koje će, kako nam njegovi satrapi najavljuju, ići na 900 evra. A zapravo, pola građana Srbije ima tzv. medijalnu zaradu od 400 evra. Kad to podelimo s po dve ili tri hiljade evra koliko primaju Vučićevi tajkuni, dobijamo prosek kojim se toliko hvale. U stvari, ogroman broj naših građana živi na ivici siromaštva. Naša država, uprkos Vučićevim Potemkinovim selima, na žalost spada u najsiromašnije zemlje regiona. On nas poredi s Nemačkoj i tamošnjim rastom plata, a naše plate mogu da se mere s makedonskim i bosanskim, kakva crna Nemačka“.

Aleksić u narednih par meseci očekuje „nikad prljaviju kampanju“.

„Kad neko ustane i usprotivi se tom šminkanju stvarnosti, dočeka ga gerila Vučićevih botova, ministara, poslanika i one anonimne armije botina koji su debelo plaćeni da hvale vođu i blate opoziciju. Kampanja će biti užasno prljava, ali ništa im to neće pomoći. Izgubiće Beograd, a onda i ostatak Srbije“, poručuje na kraju Miroslav Aleksić.

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić o Zdravku Ponošu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare