Utisak nedelje: Predrag Voštinić, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta

Emisije 13. dec. 202121:08 > 14. dec. 2021 08:40
Podeli:

Gosti najnovije emisije "Utisak nedelje" bili su Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.

Nastavlja se protest, nastavljaju se blokade, jer mi naš problem nismo rešili, a prva sledeća tačka je Loznica kada lokalna skupština bude zakazala sednicu i odlučivala o 5.400 potpisa protiv Rio Tinta, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, pozivajući sve učesnike i organizatore protesta na jedinstvo.

„Buka i bes su dve ključne reči koje definišu bunt ovog naroda, a pretprošle subote je ‘pukao čir’ nezadovoljstva što je ljude izvelo na ulice“, rekao je Ćuta, dodajući da im je onda predsednik „bacio kosku“ povlačeći Zakon o eksproprijaciji i menjajući Zakon o referendumu.

Komentarišući proteste prethodnih subota, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da se Vučiću „desio narod“ i da je prvi put pod pritiskom tog naroda morao da promeni nešto protiv svoje volje.

“Kada je on kao svemogući za pet dana promenio stav od tvrdnji kako neće menjati Zakon o referendumu osim ga ubiju do promenićemo, to govori o tome da građani i te kako imaju moć u ovoj zemlji ako se dobro organizuju“, istakao je on.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta istakao je da narod nije samo zbog ekologije izašao na ulice.

“Nije samo ekologija razlog izlaska na ulice. Izašli su ljudi koji su imali jedni drugima šta da zamere, ali ih je ujedinilo poniženje. Ne mogu više da gledaju najproblematičnije đake iz klupa kako su sada na najvišim funkcijama, ne mogu da gledaju kako se bogate iz budžeta, kako im kradru državu. Otimaju im iz ruku vodu i vazduh zarad ličnih interesa”, rekao je Voštinić u „Utisku nedelje“.

Pogledajte celu emisiju „Utisak nedelje“:

 

Komentari

Vaš komentar