Raša Nedeljkov Foto: Nova S

Programski direktor organizacije CRTA Raša Nedeljkov rekao je da ništa od onoga što je u Skupštini Srbije o njemu i Vukosavi Crnjanski rekao šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović nije tačno.

Martinović je prošle sedmice na sednici Skupštine izneo niz neosnovanih optužbi sa ciljem diskreditacije na račun Nedeljkova. Istovremeno je javno izneo podatke o direktorki CRTE Vukosavi Crnjanski, navodeći tačno u kojem naselju živi, u kolikom stanu i marku automobila koji vozi.

„Jedino je tačno to da su nacrtali metu Vukosavi Crnjanski time što su rekli gde živi. Tačno je da živi u Zemunu. Druga stvar koja je tačna je da sarađujemo sa USAID“, rekao je Nedeljkov gostujući u „Utisku nedelje“.

Mercedesi apsolutno ne postoje, dodao je on, napominjujući da je neprijatno to što ih poslanici „uvlače u to blato da oni sada moraju da odgovaraju da li su nešto ili nisu ili da ja kažem – ne, ja ne vozim mercedes“.

Umesto da razgovaramo o ključnim problemima, umesto da se priča o onome šta je formalno na dnevnom redu sednice, mi se bavimo ovim navodima, a nismo razgovarali o klimatskim promenama ili niko nije čuo ko je izabran za člana Saveta Agencije za borbu protiv korupcije, istakao je Nedeljkov.

„Ovo je bila poruka – nikoga ne interesuje Raša Nedeljkov ili Vukosava Crnjanski već oni koji su se usudilli da dignu glas, da nešto urade i nisu pristali na javnost koja im se svakodnevno predstavlja“, istakao je Nedeljkov.

Govoreći o projektu CRTE od 1,2 miliona dolara koje je Martinović pomenuo a koje je finansirao USAID, on je rekao da se svi podaci o tome nalaze na njihovom sajtu, ali je upitao odakle informacija Martinoviću, a to je tajni podatak, koliko novca CRTA ima na svom računu.

On je podsetio da je pre nekoliko meseci Ministarstvo finansija, odnosno njihovo Odeljenje za sprečavanje finansiranja terorizma i pranja novca poslalo nezakonit, maliciozni zahtev bankama da im dostave podatke o prilivu novca medijima, NVO i pojedincima.

„Sada se ti podaci nalaze u rukama poslanika“, naglasio je Nedeljkov.

On je podvukao da smo došli do trenutka ili birate put da ćutite, da sagnete glavu, da se okrenete i kažete neka rade šta god hoće ili ako se usudite da bilo šta kažete bivate stigmatizovani kao lopov, kao izdajnik.

„Stvara se prostor da iz nekog mraka neko vas zaskoči i ako se to dogodi nekom novinaru, nekom aktivisti pa onda će reći, naravno voze neki mercedes, ukrao je milion dolara, znači da je lopovčina i treba da mu se desi“, zaključio je Nedeljkov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar