Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predstavnici pet opozicionih stranaka, koji su organizovali jučerašnji Protest protiv nasilja, sastali su se danas i dogovorili korake koje će preduzeti povodom zahteva koje su ispostavili vlasti.

Prema saznanjima portala Nova.rs, već danas u 13 sati predaće zahtev za sazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi bile razmatrane okolnosti koje su dovele do tragedija na Vračaru i u Mladenovcu i analizirana bezbednosna situacija u zemlji.

Kako navodi naš izvor, sutra će se u 11.55 okupiti isred zgrade REM-a, zatražiti ostavke svih članova Saveta te institucije i dostaviti im tekst ostavki.

Pročitajte još...

U četvrtak će otići ispred zgrade Vlade u vreme održavanja sednice i u Nemanjinu 11 odneti ostavke za ministra Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Sve vreme će građane pozivati na novi protest, koji je planiran za petak.

Podsećamo, juče je u Beogradu, Novom Sadu i više drugih gradova u Srbiji održan protest protiv nasilja, a samo u prestonici okupilo se više od 50.000 građana.

Na protestu nije bilo političkih govora, ali jesu pročitani ključni zahtevi – momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks. Smena rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, agresiju i kriminal. Oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i održavanje sednice Skupštine na kojoj će se razmotriti poverenje Vladi Srbije.

Protest su organizovali Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

BONUS VIDEO Kako je predsednik Vučić uvredio sve građane koji su bili na skupu opozicije u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare