Prva na listi "Srbija protiv nasilja" u Beogradu biće Mila Popović iz Stranke slobode i pravde (SSP), drugi će biti Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta (ZLF), dok će na trećem mestu biti Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije (NPS), saznaje Nova.rs.

Na četvrtom mestu biće dosadašnja odbornica „Moramo za dobar grad“ Natalija Stojmenović, dok će na petom mestu biti Boško Šindić (SRCE).

Natalija Simović (Zeleno-levi front) našla se na šestom mestu, Jelena Šikuljak (NPS) je na sedmom mestu. Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred ove liste Vladimir Obradović je osmom mestu, saznaje naš portal.

Na devetom mestu se nalazi Branimir Kuzmanović (DS), dok se na 10. mestu nalazi proslavljeni košarkaš Miroslav Berić (SSP).

Podsetimo, koalicija „Srbija protiv nasilja“ nedavno je predala listu za parlamentarne izbore. RIK je proglasio ovu listu koja će biti sedma na glasačkom listiću  na 17. decembra.

Marinika Tepić, koja zajedno sa Miroslavom Aleksić je nosilac liste “Srbija protiv nasilja” istakla je prilikom predaje liste da Vučić i SNS već 11 godina vladaju na nasilju i strahu.

“Mi smo se ujedinili da bismo se izborili za normalno društvo. Podele su umorile naše građane. Vreme je da stanemo na put propadanju Srbije i da sprečimo da živimo u nasilničkom društvu. Nove generacije ne pamte vreme života u državi gde predsednik države svoje neistomišljenike ne naziva zlikovcima i neprijateljima. Svim tim generacijama dugujemo da zaustavimo represiju i odbranimo pravo na javne i političke slobode”, podvukla je Tepić.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Aleksić je naglasio da je njihovu listu podržalo preko 20.000 građana Srbije. On se zahvalio svima koji su im pružili podršku.

“Nama je neophodna odgovornost, zato što od nas zavisi kakva će Srbija biti posle 17. decembra. Hoćemo i dalje živeti u zemlji gde se sve raspada u kojoj imamo jednu grupu koja vlada 11 godina i koja je privatizovala državu Srbiju. Ovo je momenat kad svaki građanin Srbije mora da pokaže svoju svest i svi smo mi na istom zadatku. Pozivam sve građane Srbije da ne sede i da se uključe u procese – da glasaju na izborima i da podrže ljude koji mogu da ponude stabilnost”, naglašava Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare