Foto: Nova.rs

Stranke koalicije okupljene oko SSP, DS i NS trebalo bi do kraja nedelje da donesu i konačnu odluku ko će biti njihov predsednički kandidat i da li će taj savez uopšte opstati. I dok oni većaju, sprema se podrška nestranačkih ličnosti za kandidaturu Zdravka Ponoša, koga će, kako je potvrđeno listu “Nova”, u toj ulozi podržati i reditelj Goran Marković.

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa proteklog vikenda donela je odluku da za predsedničkog kandidata predloži Zdravka Ponoša, dok je Miroslav Aleksić prvi izbor Narodne stranke Vuka Jeremića. Kako će se ova razmimoližanja završiti i da li će nedavno formirana koalicija opstati, trebalo bi da bude poznato do kraja nedelje.

Prema našim saznanjima, predlog SSP da Ponoš izađe na crtu Aleksandru Vučiću podržava više uglednih nestranačkih ličnosti, među kojima je i čuveni reditelj Goran Marković. On to i potvrđuje u izjavi za “Novu”.

goran marković rade marković izložba proslava
Foto: Nova.rs/video

“Lično bih ga rado podržao, jer sam čuo sve najbolje o njemu. Da je čovek obrazovan, da govori nekoliko jezika, da je širokih pogleda i da je na kraju krajeva vojnik, što nije bez značaja”, kaže Marković.

Do sada su potencijalnu kandidaturu Zdravka Ponoša, osim SSP, podržali Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Juče se oglasio i sindikat “Sloga”, koji je saopštio da će podržati taj predlog SSP i poručio da od Ponoša očekuju da podrži i promenu aktuelnog Zakona o radu i usvajanje ‘alternativnog’ koji oni trenutno promovišu po Srbiji.

Sa druge strane, Demokratska stranka još nije donela odluku da li će prihvatiti predlog da Zdravko Ponoš bude kandidat te koalicije.

“DS će se o predlogu da Ponoš bude predsednički kandidat izjasniti posle konsultacija i razgovora unutar stranke, a potom i razgovora sa svim partnerima u Savezu“, izjavio je Lutovac.

Kako saznaje “Nova”, deo članstva nezadovoljan je načinom na koji je SSP izašao sa Ponošem kao kandidatom, ali je raspoloženje ipak takvo da su veće šanse da ga demokrate podrže nego da se dogodi suprotno.

Ipak, naš izvor navodi, da rukovodstvo stranke svakodnevno na tu temu razgovara sa partijskim organima i članstvom.

Opširnije u štampanom izdanju.

BONUS VIDEO Đilas predlaže Ponoša, kandidata opozicije na predsedničkim izborima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare