Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK; TANJUG MILOS MILIVOJEVIC; shutterstock by marketa1982

Šef srpske države, Aleksandar Vučić, sprečen je danas da obiđe spomen-područje u Jasenovcu, gde je u vreme Drugog svetskog rata bio ozloglašeni logor NDH. Odlukom vlasti u Hrvatskoj, njegova poseta je zabranjena, a kako saznaje Nova, ovo nije prvi put da su hrvatski zvaničnici sprečili predsednika Srbije da dođe u susednu zemlju. Prema rečima naših izvora, slična situacija dogodila se u septembru prošle godine i u martu 2022.

Izvor Nova.rs, upućen u organizaciju Vučićeve posete Jasenovcu, navodi za naš portal da je Vučić u prethodnih godinu dana dva puta već pokušavao da organizuje posetu Jasenovcu, ali da mu hrvatske vlasti nisu izašle u susret.

“On je želeo da dođe u septembru prošle godine, međutim ta poseta se nije realizovala. Ponovo je hteo u martu ove godine da dođe u Jasenovac, ali se desila identična stvar – hrvatske vlasti su uputile molbu da on ne dođe u Hrvatsku”, navodi naš sagovornik.

Prema rečima našeg izvora, Vučić je oba puta prihvatio molbu hrvatske strane, ali ovaj poslednji put nije želeo, jer je, kako kaže, smatrao da njemu kao predsedniku Srbije ne bi smelo da se brani da obiđe Jasenovac.

BONUS VIDEO: Selaković: Hrvatska ambasada u Srbiji odbila da primi notu Vlade Republike Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare