Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; Vesna lalić/Nova.rs; Logo/Narodna stranka

Narodna stranka nije potpisala "pakt o nenapadanju“ dela opozicije, kao ni dve prethodne inicijative, jer je organizatorima protesta „Srbija protiv nasilja“ na prethodnim sastancima jasno rekla da se izričito protivi političkom lešinarenju nad opravdanim buntom naroda posle dva masovna ubistva.

„Protesti pripadaju građanima, a ne političarima i političkim strankama, i ovakvi pokušaji politizacije protesta su uništili proteste i narodni bunt je proćerdan, a građani obmanuti, jer se ispostavilo da su protesti poslužili delu organizatora kao odskočna daska za predizbornu kampanju.Još jednom pozivamo organizatore protesta da se odupru impulsima prizemnog populizma i političkog profitiranja na protestima građana“, piše u saopštenju Narodne stranke.

Ono je usledilo nakon što je na današnjoj konferenciji dela opozicije saopšteno da se Narodna stranka sama povukla iz organizacije protesta i dogovora koji su ove stranke sklopile.

Naime, organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ potpisali su danas u Skupštini „Dogovor za pobedu“. Međutim, Narodna stranka nije među potpisnicima, iako je među organizatorima protesta.

Tim povodom, Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta rekao je sledeće:

Radomir Lazović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Što se Narodne stranke tiče, ona je u procesu ovih razgovora koje smo imali, u jednom trenutku prestala da učestvuje u dogovorima. U onom trenutku kad smo tražili raspisivanje izbora i kad smo od RTS-a tražili da adekvatno izveštava o protestima i dešavanjima u našoj državi. Tako da je to više pitanje za njih, zašto su se isključili iz ovih procesa“, naveo je Lazović.

BONUS VIDEO: Opozicija predstavila dokument o saradnji 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare