protest vračar
Konstantin Samofalov Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Građani opštine Vračar u subotu su osmi put protestovali zbog rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici. Oni su poručili da su i dalje uskraćeni za odgovor ko je investitor i izvođač radova, te ponovili zahtev za smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov rekao je na današnjem skupu da se ne može ignorisati činjenica da su službenici opštine Vračar izdali dozvole za gradnju i da niko ne podleže bilo kakvoj odgovornosti.

„Treba pustiti tužilaštvo da obavlja svoj posao, ali ne možemo ignorisati činjenicu da su službenici opštine Vračar izdali dozvole za gradnju i da niko ne podleže bilo kakvoj odgovornosti. Dovoljno je samo da pogledate o kakvim firmama je reč i da svakome sve bude jasno, izgleda samo ne onima koji o dozvolama i odlučuju.Istražni postupak je proširen na još lica, čime se klupko odmotava, a građani Vračara i zainteresovana javnost i dalje ostaju uskraćeni za pitanje ko su zapravo investitor i izvođač radova“, rekao je Samofalov.

On je podvukao da će zbog ovoga štetu plaćata stanovnici Beograda.

„Pitanje nad pitanjima je ko je tu gradio i ko tek namerava da gradi na dve parcele jer je jasno da će od investitora, čiji je račun već bio u blokadi i ima osnivački kapital od 1.000 dinara, Grad moći da se naplati samo oduzimanjem parcela sa koje su potkopani temelji susedne zgrade. Zato ostajemo istrajni u našim zahtevima: Smena Gorana Vesića i svih odgovornih lica u opštini Vračar“, zaključio je Samofalov.

Potpredsednik Nove stranke Vladimir Vitošević istakao je da rušenje u Vidovdanskoj ulici „navikavanje na nenormalno“.

„Rušenje zgrade u Vidovdanskoj je posledica  navikavanja na nenormalno. Pustili smo da im prođe Asomakum, Savamala, Jovanjica, Krušik, dva minuta snimka sa naplatne rampe i još mnogo toga. Ja, Vladimir Vitošević, potpredsednik Nove stranke odbijam da se naviknem na nenormalno“, zaključio je Vitošević.

Bonus video: Protest u Vidovdanskoj – Aris Movsesijan

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar