Predsednik odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov rekao je na prorestu građana ispred opštine Vračar da je neophodno naći odgovorne za rušenje zgrade u Vidovdanskoj ulici i pozvao čelnike grada da podnesu ostavke zbog ovog incidenta.

Građani Beograda okupili su se danas ispred zgrade opštine na Vračaru kako bi zatražili odgovornost za rušenje stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici koja je u petak šokirala javnost.

Kako je i najavljeno, stotinak građana okupilo se ispred zgrade opštine na Vračaru, u Njegoševoj 7. Među okupljenima bili su član SDS Konstantin Samofalov, ali i poznati arhitekta Dragoljub Bakić, ekološki aktivista Aleksandar Ćuta Jovanović, bivši premijer Zoran Živković i drugi.

Predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov izjavio za Nova.rs da se pre svega zahvaljuje svim komšijama i Beograđanima koji su podržali današnji skup.

„Ovo je zajednička stvar svih građana Vračara. Deset godina SNS urušava ovaj grad, a sada su počeli i zgrade. Čista je slučajnost i hvala Bogu na tome, što juče niko nije nastradao. Kada se poslovi daju sumnjivim firmama, koje imaju osnivački ulog od 100 dinara, čiji su vlasnici neki fantomi iz Rusije koji su firmu osnovali pre nekoliko meseci za zabavno rekreativne delatnosti pa  je nakon toga preimenovali za drugu namenu“, rekao je Samofalov za Nova.rs.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je istakao da „SNS želi da zgrabi bagerom sve što može“, a da se na Vračaru ne zna ko gradi.

„Pozivamo vračarsku policiju da se ne plaši i da ne plaše kriminalaca koji grade na Vračaru. Zahtevamo da privedu sve one koji su odgovorni za jučerašnje ugrožavanje bezbednosti ljudi. Ne sme da bude zaštićen niko- ni investitor, ni grad, ni SNS, ni ljudi iz opštine. Zahtevamo od Vesića da hitno podnese ostavku“, objasnio je on i dodao:

„Ukoliko se to ne desi, mi ćemo ovde biti svake nedelje dok nam se ne ispune zahtevi. Takođe, upozoravam SNS da se suzdrže od planova koji su imali za današnji skup. Zvalo me je više zaposlenih u opštini Vračar da me upozori da se vrši pritisak na zaposlene od strane SNS da izađu na ovaj skup sa kontramitingom, kao što je bilo u Vrčinu. Upozoravam ih da to ne rade i da ne izazivaju incidente“, kazao je Samofalov.

Zoran Živković, Dragoljub Bakić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, snimak rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru šokirao je celokupnu javnost. Pretpostavlja se da je za urušavanje odgovorno gradilište, a ekipe spasilaca izašle su odmah na teren kako bi evakuisale sve stanare.

„Istrčali smo u poslednjem trenutku pre nego što se jedan čitav stan urušio. Komšinica nije stigla ništa da uzme, jer je i ona 10 minuta ranije srećom izašla. Mogla je da strada.  Danima smo ih opominjali da zgrada puca, da provere šta rade na tom gradilištu, ali nikom ništa“, ispričala je jedna stanarka za Nova.rs.

Bonus video: Urušavanje zgrade u Vidovdanskoj

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar