Vjosa Osmani Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je u razgovoru sa komandantom Komande združenih savezničkih snaga NATO u Napulju admiralom Stjuartom Minšom izjavila da Srbija treba da povuče svoje vojne trupe sa prelaza sa Kosovom, jer predstavljaju opasnost po mir i stabilnost u regionu, preneo je RTK2.

Osmani je istakla potrebu preduzimanja konkretnih mera protiv Srbije nakon „akta agresije i terorističkog napada paravojnih i kriminalnih grupa koje je na terenu predvodio Milan Radoičić, a politički Aleksandar Vučić“, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je istakla da je povećanje bezbednosti duž prelaza neophodna akcija da se spreči ponavljanje događaja od 24. septembra.

Vjosa Osmani je zahvalila Minšu na kontinuiranoj podršci NATO u održavanju stabilnosti i mira na Kosovu i u regionu, nakon, kako je rekla, „akta agresije Srbije i terorističkog napada na Kosovo 24. septembra“.

Na sastanku je naglašen značaj bliske saradnje bezbednosnih institucija Kosova i NATO u suočavanju sa bezbednosnim izazovima u zemlji i regionu.

BONUS VIDEO – Kakav je život Srba na severu Kosova posle oružanog sukoba u Banjskoj?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar