Vjosa Osmani Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Predsednica Kosova Vjosa Osmani posetila je danas u pratnji ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje, policijski kamp Belvedere u Mitrovici, stanicu u Jasenoviku, granični punkt u Brnjaku i policijsku bazu, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je tokom obilaska graničnog punkta Brnjak, i policijskih baza u Jasenoviku i Brnjaku zahvalila policajcima angažovanim na severu Kosova na doprinosu bezbednosti svih građana, bez razlike, kao i na zaštiti suvereniteta države.

„Na predlog MUP i Policije Kosova, predsednica Osmani odlikovala je Predsedničkom medaljom za bezbednost Jedinicu za brze intervencije Kosovske policije i osam policajaca iz različitih jedinica angažovanih na severu zemlje, zahvalivši im na profesionalizmu, časti, posvećenosti i hrabrosti u službi otadžbine, u cilju zaštite javnog reda, zakona i javne bezbednosti“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će ostale specijalne jedinice, kao i drugi policijski zvaničnici biti odlikovani povodom 15. godišnjice nezavisnosti Kosova, 17. februara 2023. godine.

Osmani je kazala da odlikovanja predstavljaju priznanje za njihovu nepokolebljivu posvećenost da obezbede mirno i bezbedno okruženje za sve građane Kosova, bez obzira na etničku pripadnost.

Čestitajući 2023. godinu, predsednica Osmani je istakla da su žene i muškarci pripadnici Kosovske policije primer posvećenosti i privrženosti državi, saopštio je njen kabinet.

Prema njenim rečima, napor za vladavinu prava nikada ne treba da prestane i to treba da bude svakodnevni cilj u obezbeđivanju javne bezbednosti na celoj teritoriji Kosova.

***

BONUS VIDEO: Uklonjene barikade na severu Kosova, prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni za saobraćaj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar