Vjosa Osmani Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti pozdravili su uvođenje sankcija Sjedinjenih Država protiv Zvonka Veselinovića i njegove međunarodne organizovane kriminalne grupe sa severa Kosova.

„Pozdravljam sankcije SAD Veselinoviću i njegovoj međunarodnoj organizovanoj kriminalnoj grupi sa severa Kosova. Institucije pod zastavom Kosova su u potpunosti posvećene vladavini zakona i sarađivaće sa Sjedinjenim Državama kako bi osigurale da naš region ne postane sigurno utočište za takve kriminalne grupe“, napisao je Osmani na Tviteru.
Premijer Kurti je rekao da današnja odluka Sjedinjenih Američkih Država potvrđuje legitimnost akcija policije Kosova pre nekoliko nedelja u severnoj opštini Mitrovica protiv švercera ilegalne robe.

„Odgovorna za trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije, ova grupa je najbolji dokaz da je kriminal na severu Kosova svakodnevna realnost koja krši vladavinu prava i prava, slobode i dobra građana. Današnja odluka Sjedinjenih Američkih Država potvrđuje legitimnost akcija kosovske policije od pre nekoliko nedelja u severnoj opštini Mitrovica protiv švercera ilegalne robe“, napisao je Kurti na fejsbuku.

Prema njemu organizovani kriminal predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i vlada Kosova ima za prioritet borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bonus video: Šok bombe i suzavac na ulicama Kosovske Mitrovice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare