Vjosa Osmani Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu poručila je građanima u novogodišnjoj čestitki da su "bolji dani pred Kosovom".

„Godinu koju ostavljamo iza sebe, kao i prethodnu, obeležili su veliki globalni i domaći izazovi, ali i dalje se nadam našoj budućnosti kao zemlje i kao naroda. Uverena sam da su najbolji dani pred nama“, navela je Osmani.

Istakla je da su institucije Kosova radile danonoćno da Kosovo predstavljaju sa integritetom, bilo na teritoriji ili inostranstvu.

„Pre svega, želim da vam kažem da se trudimo da obezbedimo bolji i dostojanstveniji život za sve širom zemlje. Ali, večeras, posebno, želim da govorim o doprinosu koji je svako od vas dao da učinimo Kosovo boljim mestom tokom godine koju ostavljamo za sobom“, kazala je ona.

Kosovska predsednica je izrazila zahvalnost zdravstvenim radnicima na neumornom radu u suočavanju sa najvećim izazovom sa kojim se svet suočio u ovom veku, pandemijom koronavirusom.

„Želim da zahvalim našim policajcima koji su pored svakodnevnog rada dali dodatni doprinos, stali uz građane u suočavanju sa pandemijom i pomažu u zaštiti naše bezbednosti i zdravlja. Želim da zahvalim našim vojnicima koji nastavljaju da doprinose očuvanju mira i bezbednosti, na i van Kosova. Želim da zahvalim i vatrogascima. Zahvaljujem i onima koji su dostigli vrhunac uspeha što nas čini ponosnim uprkos izazovima“, rekla je Osmani Sadriu.

Izrazila je zahvalnost i kosovskim sportistima koji su osvojili „najveće rezultate na dalekim kontinentima“, umetnicima koji su sa ponosom prikazali svoj rad, medijima i profesionalnim novinarima koji su se borili za odbranu istine u vreme kada se ceo svet suočava sa ozbiljnim izazovom dezinformacija.

Predsednica je zahvalila i dijaspori na velikom doprinosu da Kosovo napreduje, kroz svoj finansijski, kulturni, politički i humanitarni doprinos.

„Posebna zahvalnost ide našim posvećenim međunarodnim saveznicima koji nastavljaju da rade zajedno sa nama da pomognu Kosovu da unapredi svoj međunarodni položaj, kao i za direktan doprinos poboljšanju vašeg života“, kazala je predsednica Kosova.

BONUS VIDEO: Kako se zaglavio kosovski dijalog?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare