Miroslav Čučković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.ra/Logo

Društvena mreža Tviter suspendovala je naloge nekolicine funkcionera Srpske napredne stranke, među kojima je i nalog novog gradskog menadžera u Beogradu, Miroslava Čučkovića. Iako još uvek nije poznato obrazloženje zbog čega je to učinjeno, pretpostavlja se da je razlog ovakve odluke to što su nalozi naprednjaka mahom delovali kao bot brigade.

Nakon očekivanog izbora dugogodišnjeg predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića na mesto gradonačelnika Beograda, on je predstavio svoj tim i u njemu bivšeg predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića.

O svojim „aktivnostima“ Čučković, makar sa do sada poznatog naloga, neće moći da obaveštava Beograđane, imajući u vidu da mu je Tviter suspendovao nalog.

Da ne bude da je otišao sa ove mreže bez adekvatnog ispraćaja, postarali su se tviteraši koji su podsetili na neke od njegovih najčuvenijih objava.

Uz Čučkovića, poslanici i poslanice čiji nalozi na Tviteru su suspendovani su Nevena Đurić, Sandra Božić, Milica Nikolić, Jelena Obradović, Aleksandar Marković, Krsto Janjušević, Dušan Radojević, Jelena Žarić Kovačević, Aleksandra Tomić, Staša Stojanović, Zoran Tomić i Andrijana Vasić.

Veselinović na sednici Skupštine grada objavio „tužnu vest“

Pre nego što je postavio pitanje na sednici Skupštini grada Beograda, šef odborničke grupe koalicije MORAMO Dobrica Veselinović se osvrnuo i na suspendovane naloge funkcionera Srpske napredne stranke (SNS).

Pročitajte još...

Dok je Veselinović dolazio do govornice, Miroslav Čučković je pomenuo Tviter.

„Brejking njuz. Jedan veliki broj poslanika Srpske napredne stranke i funkcionera, poput gospodina Čučkovića, blokirani su na Tviteru, pa je to neka mala šala“, rekao je Veselinović.

Kako je Čučković postao naprednjak

Čučković je u junu 2015. prešao u SNS iz URS. Mnogi su mislili da je na taj način našao zaštitu, nakon razarajuće poplave u Obrenovcu, za koju su ga mnogi smatrali za jednog od najodgovornijih. Na pitanje novinara da li je u SNS prešao kako ne bi bio smenjen i kako se ne bi dovela u pitanje njegova odgovornost, Čučković je istakao da je reč o “budalaštinama“.

Neposredno pred odlazak sa mesta predsednika opštine Obrenovac doneo je odluku koju su mnogi smatrali vrlo upitnom – postavio je za svog zamenika bivšeg direktora EPS Milorada Grčića, uprkos nezapamćenoj havariji u ovom preduzeću, za koju mu je odgovornost spočitavala sama ministarka energetike Zorana Mihajlović.

BONUS VIDEO: Tandem Šapić-Čučković: Šta očekivati

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare