Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bs

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je u pauzi dijaloga vlasti i opozicije oko izbornih uslova, da su gotovo sve opozicione stranke izašle na prethodne izbore, te da su na taj način i pokazale šta stvarno o njima misle.

Nakon prvog dela današnjih razgovora, Orlić je rekao da je najavljeno ispred EP da bi nastavak mogao da se očekuje u drugoj polovini septembra.

„Tako da bi do tada trebalo da definišemo šta su teme, s obzirom na to da je ostalo da se razgovara o medijima. Možda ne bi bilo loše i to će biti predlog naše delegacije da se na taj drugi deo razgovora pozovu i predstavnici medija i REM-a o kojem svi često govore, ali dosad koliko sam video nikada u prisustvu ljudi iz te institucije“, rekao je Orlić.

Kad je reč o izbornim uslovima poslanik Srpske napredne stranke kaže:

„Što se izbornih uslova tiče, skrenuli smo pažnju EP da svi koji govore da nešto sa tim uslovima nije kako treba i da tim uslovima nisu zadovoljni, svi su izašli na izbore. Zelenović, ovi što su bili sa njim iz Demokratske stranke, ovi što su s njima u istoj delegaciji Slobodni građani izašli svuda, ovi koji su u delegaciji kod Borisa Tadića takođe izašli svuda, Jeremić u Bujanovcu, Dveri su hteli sa Slobodnim građanima u koaliciju, pa su ih ovi odbili, Radulović izašao svuda… Dakle, kad se podvuče crta, to je možda najbolji mogući odgovor na pitanje šta oni stvarno misle o izbornim uslovima u ovoj zemlji. Njihov problem nisu izborni uslovi, nego što na izborima nemaju šta da očekuju i šta da traže“, zaključuje Orlić.

BONUS VIDEO: Demonstracije ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar