Protest ispred Centralnog zatvora povodom uhapšenih studenata
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Uoči globalnog protesta protiv vlasti koji organizuje srpska dijaspora u više od deset gradova širom sveta organizatori iz grupe Democracy4Serbia za Nova.rs kažu da je najvažnija podrška i poruka da je dijaspora uz svoj narod.

Upitani kako je nastala ideja da se napravi globalni protest iz Democracy4Serbia navode da se javila spontano.

„Povezali smo se međusobno, putem socijalnih mreža, sa gradovima koji su već imali proteste i dogovorili zajednički protest. Istog dana i u istom satu će biti organizovani protesti u svim gradovima sa istom porukom. Cilj je da upoznamo javnost u zemljama u kojima živimo sa situacijom u Srbiji“, kažu organizatori.

Na pitanje ko se krije iza organizacije protesta kažu:

„Mi smo skup građana Srbije koji žive u dijaspori, koji nisu mogli da sede i gledaju šta se dešava u našoj zemlji, jednostavno smo morali da uradimo ono šta je u našoj moći. Svi se okupljamo s istim ciljevima i pod protestom koji se zove Democracy 4 Serbia“.

Globalni protest protiv režima zakazan je za 18 časova po našem vremnu i održaće se u Amsterdamu, Briselu (online), Berlinu, Bostonu, Cirihu, Hamburgu, Helsinkiju, Londonu, Njujorku, Oslou, Parizu, Pragu, Vankuveru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare