Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban rekao je danas okupljenima građanima u Novom Sadu, nakon što je u ovaj grad stigao brzim vozom iz Beograda, da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sačinio jedan savez u kom žele da promene situaciju i dodao da je brza pruga Beograd-Budimpešta dokaz povezivanja dve zemlje i dve prestonice.

„Nikada prijateljstvo Srba i Mađara nikada nije bilo toliko blisko kao sada“, rekao je Orban ispred Železničke stanice Novi Sad, gde su državni vrh Srbije i goste iz Mađarske dočekali okupljeni građani.

Do 2025. ova linija između Beograda i Budimpešte će biti u funkciji, obećao je Orban okupljenima.

„U srcu nam je rat koji se vidi na istoku granica Mađarske i to je najgori scenario. Najbolji rat je onaj koji može da se izbegne. Sada kada je svet postao nesiguran mnoge stvari moramo ponovo dobro da promišljamo. Srbi i Mađari moraju da revidiraju mnogo što šta“, rekao je Orban u osvrtu na rat koji se vodi u Ukrajini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da kada je god je teško onda mađarski prijatelji dignu glas u odbrani naših građana i Srbije.

„Danas smo dogovorili jedni važnu stvar u ovoj teškoj krizi, bilo šta da nedostaje Srbiji, Mađarska će da ponudi i obrnuto“, izjavio je Vučić u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: Prva epizoda novog serijala „DecenijAVlasti“ na N1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar