Aleksandar Vulin Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin bio je danas u nenajavljenoj poseti Policijskoj upravi Jagodina, gde je potpredsednica Stranke slobode i pravde krajem aprila dala iskaz u vezi sa navodima o podvođenju maloletnica u Jagodini, za šta je optužila Dragana Markovića Palmu, saznaje Nova.rs.

Šta je konkretno razlog dolaska ministra policije u Jagodinu zvanično nije objavljeno. Sastanak u zgradi PU bio je zatvoren za javnost, a nakon njega nije izdato saopštenje.

Kako navode izvori Nova.rs, tokom posete Vulina u Jagodini je vladalo pravo opsadno stanje.

„Park ispred je bio prepun policije, u okolini su bili blindirani automobili, nikom nije dozvoljeno da priđe. Pomerana su i parkirana civilna vozila“, kaže naš izvor.

Dodaje da sastanak nije trajao dugo i da je ministar policije nakon toga brzo napustio Jagodinu.

Iako se preko puta zgrade policije nalazi zgrada Opštine Jagodina u kojoj sedi Dragan Marković Palma, kao predsednik Skupštine, svedoci kažu da ga nisu videli da ulazi u zgradu policije, te pretpostavljaju da se nije video sa Vulinom.

Poseta ministra policije Jagodini nije zvanično najavljena na sajtu MUP-a. Te aktivnosti nije bilo u najavama niti u saopštenjima.

U međuvremenu, nakon objavljivanja teksta na portalu Nova.rs, MUP je objavio saopštenje u kome je kao razlog posete naveden sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave .

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je, u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića, održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Jagodini, na kome su izneti podaci o rezultatima rada ove policijske uprave iz oblasti borbe protiv kriminala, trgovine narkoticima, otkrivanja i rešavanja teških krivičnih dela, a izneti su i dalji planovi.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je nakon davanja iskaza u jagodinskoj Policijskoj upravi da postoji najmanje sedam svedoka koji su spremni da govore o Draganu Markoviću i Palmi, a u prilog optužbama za podvođenje i pedofiliju.

„Ja sam u jagodinskoj policiji dala iskaz protiv nekoliko krivičnih dela koja se navode u mom pozivu za davanje iskaza, između ostalog za trgovinu uticajem i za pedofiliju i prostituciju. Bez obzira na dalji ishod, jer sada je sve na tužilaštvu, ako je ono što sam ja samo pokrenula, a svi vi drugi pomogli da dolazimo do istine, ako je to spasilo samo jednu devojčicu u Jagodini, mi smo uspeli. Jer ovo nije zaslužio niko“, rekla je Tepić po izlasku iz zgrade Policijske uprave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare