Foto: Promo

Poslanici i odbornici iz redova stranaka Saveza za Srbiju započeli su u Novom Sadu protestnu vožnju biciklima, pod sloganom "Stop diktaturi". Kako su rekli, na taj način će pozvati građane da zajedno "daju pedalu" režimu Aleksandra Vučića.

Kako javlja reporterka N1, na Trgu slobode u Novom Sadu okupili su se predstavnici stranaka iz Saveza za Srbiju koji su poslanici i odbornici u pokrajinskom parlamentu i Skupštini Novog Sada.

Veljko Krstonošić, odbornik Demokratske stranke u Skupštini Novog Sada, rekao je da okupljeni ovim protestom pokazuju da stoje iza svojih građana koji su sve ovo vreme disciplinovano poštovali mere i slušali preporuke stručnjaka.

On ističe da su svi ti građani na kraju ispali građani drugog reda u odnosu na članove i pristalice Srpske napredne stranke.

„Vidimo da mere za njih ne važe. Mogu da se kreću kada hoće i gde hoće, da se penju po zgradama, prave bakljade i praktično imaju podršku vlasti jer vlast želi da kazni većinski deo disciplinovanih građana koji lupa u šerpe i hoće da kažu da ti ljudi protestuju protiv policijskog časa. A protestuju jer je vlast iskoristila policijski čas i mere da bi se razračunala sa protivnicima“, kazao je Krstonošić.

Dodaje da je ovo prva akcija opozicije u Novom Sadu, napominjući da su do sada bili disciplinovani i pratili savete Kriznog štaba i struke.

Upitan da ći će Demokratska stranka svoje mišljenje izraziti i u pokrajinskom parlamentu, on kaže da su kritike koje su do sada upućivali naišle na zid i da vladajuća većina ne trpi drugo mišljenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare