Opozicija predlaže zajednički nastup u dijalogu

Politika 27. mar. 202109:45
Podeli:
Jedan od ranijih sastanaka čiji je domaćin bila SDS Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Grupa stranaka koje čine Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokret, Stranka slobode i pravde i Zajedno za Srbiju, pozvale su danas druge predstavnike opozicije na zajedničko delovanje u predstojećem međustranačkom dijalogu, koji bi trebao da se održi pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

U predlogu koji je upućen direktno Skupštini slobodne Srbije, Narodnoj stranci i Srpskom pokretu Dveri navodi se da bi da bi taj tekst trebalo da bude zajednička platforma za medjustranački dijalog pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

PROČITAJTE JOŠ

U saopštenju grupacije navodi se da tekst sadrži sve sugestije koje su date na zajedničkim sastancima na kojima je oko zahteva za slobodne i fer izbore „postignut visok stepen saglasnosti“.

„Platformom je predložen i model za učestvovanje opozicije u dijalogu. Po tom predlogu bi na plenarnim sednicama srpsku opoziciju po svakoj temi dijaloga predstavljala dva stručnjaka uz prisustvo odnosno pordšku predstavnika opozicionih organizacija“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da bi odluka o uspehu ili neuspehu dijaloga po tom modelu bila doneta nakon završetka dijaloga, koji ima za cilj stvaranje uslova za „slobodne i poštene izbore na kojima će gradjani odlučivati bez ucena i na bazi istinitih informacija“.

 

Komentari

Vaš komentar