Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Potpredsednica Vlada Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas da zloupotreba nasilja nad ženama radi prikupljanja poliltičkih poena urušava ulogu žrtava.

„Nije da nisam očekivala najrazličitije reakcije kada sam pre nekoliko dana osudila svaki vid nasilja nad ženama, ali i upozorila potpredsednicu opozicione stranke Mariniku Tepić da još uvek nerazjašnjeni slučaj nasilja nad ženama i devojčicama u Jagodini nije stvar koja treba da se politizuje. Zato što prikupljanje bilo kakvih političkih poena na temi nasilja nad ženama urušava ulogu žrtava o kojima, iskreno verujem, svi zajedno moramo da vodimo računa. Svako nasilje nad ženama mora da se rešava u okviru institucija“, napisala je Mihajlovićeva u autorskom tekstu u „Politici“.

Ona je istakla da je time javnost umesto brige o žrtvama prinuđena da se opredeljuje prema tome da li im je više simpatična Marinika Tepić ili Dragan Marković Palma, koga je optužila za podvođenje u Jagodini.

„Umesto istinske brige o žrtvama, mi danas imamo političku aferu. Imamo političarenje o tome ko će da ide u zatvor i da li će ova Vlada da padne za nešto što se dešavalo, kako je “ključni svedok“ naveo, u vreme kada su na vlasti bili sadašnji drugovi gospođe Tepić“, navela je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je potpuno pogrešan način na koji Marinika Tepić pokreće slučaj žrtava nasilja nad ženama i devojčicama u Jagodini.

„Da je više brinula o žrtvama, gospođa Tepić bi sa svojim svedokom prvo otišla kod tužioca, ispričala sve, ponudila dokaze, pokrenula postupak, a onda, ako misli da je to ispravno, vodila tabloidnu kampanju protiv Palme“, poručila je Mihajlovićeva.

Ona je dodala i da je ovakvim političarenjem i generalizacijom viktimizovan i čitav jedan grad, te da li se neko zapita kako je danas majkama čije ćerke rade u bilo kojoj firmi ili opštini u Jagodini.

„Politizacijom ove teme žene koje trpe nasilje ostaju u senci, a to nije cilj nikoga ko se iskreno zalaže za društvo bez nasilja, koje saoseća sa žrtvama i u kojem se svi slažemo da nijedna devojčica i žena ne sme da trpi nasilje. Zato i zahtevam da nadležni u policiji i tužilaštvu što pre nepristrasno ispitaju optužbe potpredsednice opozicione stranke Marinike Tepić na račun Dragana Markovića“, zaključila je Zorana Mihajlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare