Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da treba obući ludačku košulju onom ko pristane na trajnu zabranu iskopavanja litijuma u Srbiji.

Vučić je govoreći za TV Prva uoči odlaska u Brisel ponovio da je zabrana iskopavanja litijuma u Srbiji njegova najveća greška u proteklih 10 godina.

„To sebi ne mogu da oprostim, što sam dozvolio da neodgovorni tipovi koji su dobili ogroman novac spolja da oslabe Srbije, unište Srbiju i u to su uključile sve neznalice ovog sveta o prljavoj tehnologiji“, rekao je Vučić i dodao:

„Ja ne mogu da verujem šta smo sebi uradili, ali da promenite moje mišljenje ne možete“.

Govoreći o zahtevima dela opozicije da se uvede trajna zabrana na iskopavanje litijuma, predsednik Srbije je rekao:

„Tom bi trebalo staviti ludačku košulju, zato što se odrekao 100 milijardi, zato što se odrekao zapadne Srbije i zato što će ona da nestane. Nadam se da će za pet ili 10 godina da bude neko pametan, jer ne postoji nijedna zemlja u svetu koja se toga odrekla“.

Na pitanje da li će se sa tim projektom nastaviti, Vučić kaže:

„Ne nastavlja se ništa, ja govorim šta mislim, nit me ko sluša, nit me ko pita… Trebalo je da bude najbolja zaštita životne sredine, onako kako je u Nemačkoj, Španiji urađeno. Da se odreknete toga, to ludilo samo kod nas postoji“.

BONUS VIDEO: Vlada Srbije ugovara fabriku baterija: Gradiće je kompanija u koju investira i Rio Tinto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar