Advokat Aleksandar Olenik, Foto: medija centar beograd

Funkcioner Građanskog demokratskog foruma Aleksandar Olenik upitao je da li su pojedini predstavnici opozicije "na istom zadatku stopiranja pristupa Evropskoj uniji, ali to mogu i da kažu, za razliku od vlasti".

Reagujući na izjavu zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića koji je poručio ambasadoru Evropske unije u Srbiji Semu Fabriciju da je „politički saučesnik otimača države“, Olenik je pitao da li je to „dopinos prave opozicije putu Srbije u EU“.

„Ovo je doprinos prave opozicije putu Srbije u EU. Ili se ovako dobija pomoć EU? Ili su na istom zadatku stopiranja pristupa EU ali to mogu i da kažu, za razliku od vlasti“, naveo je Olenik na društvenoj mreži Tviter.

Stefanović je sinoć poručio Fabriciju da opravdavanjem režima u „lažima, progonu neistomišljenika, endemskoj korupciji, nesposobnosti u borbi sa korona virusom, rušenju vladavine prava i promovisanju nasilja, postaje politički saučesnik otimača“ države.

„Pomažete onima koji ne žele Srbiju u EU i koji su zaustavili naš evropski put. Time postajete direktno odgovorni za zaustavljanje evropskih integracija Srbije“, rekao je Stefanović u otvorenom pismu, navodeći javne nastupe Fabricija na sednicama Nacionalnog konventa za pristupanje EU i Odbora Skupštine Srbije.

Stefanović je upitao Fabricija u kom parlamentu u EU može da vidi „dirigovani, višegodišnji progon neistomišljenika, klevetanje i vređanje glumaca, profesora, novinara“, i „gde postoji javno nadmetanje u laganju i klevetama na račun lidera opozicije, ili jednorežimski parlament, bez opozicije koja se proglašava anti-državnim elementom“.

Stefanović je poručio da vlast koju Fabrici „svesrdno podržava i abolira“, „neće ispuniti kriterijume iz poglavlja 23. i 24. za pet ljudskih života“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar