Foto: N1

U večerašnjoj emisiji "Njuznajta" na N1 došlo je do rasprave između Zorana Anđelkovića iz SPS i Pavla Grbovića iz Pokreta slobodnih građana, a u jednom trenutku funkcioner SPS-a je upitao Grbovića da li ga je "sramota jer brani Radu Trajković", na šta mu je Grbović odgovorio da "Trajković nije rekla za Srbe na Severu da su banditi, već oni koji vode Srpsku listu".

Dok su govorili o Kosovu, Anđelković je istakao da je do sada „nisu bili papiri, već je Srbiji nuđen samo jedan papir u Rambujeu, a gde je srpska delegacija prihvatila sve osim toga da Kosovo za tri godine bude nezavisno“.

Pavle Grbović je upitao Anđekovića da su oni kao SPS i kao vlast „za nešto krivi za ovih 30 godina“.

Nakon što je Anđelković podsetio na pogrom 2004. godine i proglašenje nezavisnosti 2008. godine, Grbović mu je odgovorio:

„Da li sam zaštitio Srbe 2004. godine? Ja prihvatam odgovornost i nisam ih zaštitio jer sam smatrao da sa deset i po godina nemam dovoljno snage i političkog uticaja… Ja sam Vas pitao da li negde vidite svoju odgovornost kao SPS, a iz ove agresije koju ste trenutno emitovali i jasno je da vidite“, rekao je Grbović.

„Ono što mi je fascinantno je da bez bilo kakvog blama posle nagomilanih poraza koje ste doneli ovoj zemlji, vi i dalje mislite da ste najpozvaniji da nas vodite u budućnost… Vi ste paradigma onoga što je SPS uradio Srbiji, zemlji koja je unesrećena i usamljena, a građani siromašni i obespravljeni, ali zato rukovodstvu SPS-a ništa ne fali, ne postoje sankcije koje su pogodile vašu stranku“, dodao je Grbović.

„Vi ste proglasili nezavisnost Kosova“, rekao je Anđelković, a onda upitao Grbovića „da li ga je sramota jer podržava Radu Trajković“.

„Zašto bi me bilo sramota“, upitao je Grbović.

„Zato što kaže da su Srbi na severu Kosova banditi“, odgovorio je Anđelković.

„Ne, nisu Srbi banditi, već oni koji vode Srpsku listu“, rekao je Grbović na šta mu je Anđelković odgovorio sa „Majke ti“.

„Prvo, ne možete sa mnom tako da razgovarate“, rekao je predsednik PSG i dodao da se „oni koji vode Srpsku listu nalaze na crnoj listi SAD-a jer su optuženi za organizovan kriminal“.

Pogledajte raspravu tokom večerašnje emisije.

***

BONUS VIDEO – Kako naprednjačka publikacija postaje naučni časopis i čemu to služi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar