Foto: Printscreen/Twitter/Izbori2020DS

Predsednica organizacionog odbora izbora Vida Ognjenović, nakon pobede Branislava Lečića na unutarstranačkim izborima, rekla je da je pred njima ozbiljan zadatak, a to je organizovanje Skupštine DS na kojoj treba potvrditi rezultate izbora i formiranje ostalih tela stranke.

Ognjenović je rekla da je izlaznost bila ogromna i da je prezadovoljna odanošću članova.

„Predsednik je izabran sa 98 odsto podrške članova, ali mi imamo još jedan veliki zadatak, a to je organizovanje Skupštine DS. Tamo će se izabrati sva tela stranke, a datum još uvek ne mogu da kažem, jer smo u pripremi“, rekla je predsednica organizacionog odbora.

Ona je rekla da ima gorak ukus u ustima zbog dešavanja danas u centrali DS u Nušićevoj ulici, kada su dosli potpredsednici Dragana Rakić i Dušan Kostadinović koji su sa nekim ljudima došli da ometaju izbore i da ih izbace.

„Oni su imali neobičan nastup, primeren nekim drugim strankama, jer u DS od osnivanja postoji dijalog, tuđe mišljenje se uvažava. Mi smo članovi DS, a ne botovi. Ali taj botizam je izgleda pobedio u delu naše stranke“, rekla je Ognjenović.

Podsećamo, Branislav Lečić pobedio je večeras na izborima u Demokratskoj stranci (DS), na kojima je bio jedini kandidat, a koje rukovodstvo stranke ne priznaje.

„Ovo je za mene veliki dan, jako sam uzbuđen što se desila jedna suštinska pobeda u Demokratskoj stranci”, rekao je na početku Lečić i pozvao demokrate na ujedinjenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare