Vojislav Mihailović Foto: POKS/Promo

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje kao očekivanu odluku SNS da isključi iz lokalne vlasti POKS u Novom Sadu i Bečeju, ali to neće uticati na promenu politike stranke, navode o u svom saopštenju.

„Odluka SNS da raskine lokalnu koaliciju sa POKS u svim opštinama i gradovima, odnosno u Novom Sadu i Bečeju je logična, jer su naše politike duboko suprotstavljene kada je glavna i aktuelna državna tema u pitanju, a to je strategija odbrane Kosova i Metohije. Smatramo da je politika vladajuće koalicije, popuštanja prema zapadu vrlo pogrešna i duboko u suprotnosti sa vitalnim interesima države Srbije i srpskog naroda u celini“ – izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

„Ne čudi nas ovakva odluka SNS, obzirom da je POKS žestoko kritikovao takvu politiku na poslednjoj Skupštini Srbije. Nespojivo je bilo da učestvujemo u vlasti sa SNS na lokalnom nivou, bez obzira što ona ima komunalni karakter. POKS je opozicija vlasti na republičkom nivou, u gradu Beogradu i još 38 gradova i opština širom Srbije gde ima odbornike, a od danas će biti konstruktivna opozicija i na lokalnom nivou u Novom Sadu i Bečeju“ – dodao je Mihailović.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) izbačen je iz izvršne vlasti u Novom Sadu, a gradonačelnik Milan Đurić im se „zahvalio na dosadašnjoj saradnji“, objavio je portal lista Danas.

BONUS VIDEO: Narodna, Dveri, Zavetnici, NDSS i POKS-a objavili proglas za okupljanje u odbrani Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare