Stefan Jovanović Foto: Narodna stranka

Generalni sekretar i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović u izjavi za Nova.rs navodi da se prilikom odluke o formiranju novog Izvršnog odbora te stranke vodilo računa kako bi se za 22. oktobar obezbedila demokratska i transparentna izborna skupština.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić raspustio je danas Izvršni odbor te stranke na čijem je čelu bio Miroslav Aleksić.

Stefan Jovanović ističe da je izabran Izvršni odbor koji će predvoditi Slobodan Doklestić.

„On ima zadatak da u cilju demokratske i transparentne skupštine organizuje da bude moguće nadmetanje kandidata za predsednika“, kaže Jovanović.

Napominje i da se posebno vodilo računa o željama Miroslava Aleksića i Vuka Jeremića da budu kandidati za predsednika stranke.

PROČITAJTE JOŠ

„Vodilo se rauna da predstavnici i jednih i drugih budu zastupljeni u Izvršnom odboru, tako da se vodi računa o tom balansu“, ističe sagovornik Nova.rs.

Na pitanje da li će se oglašavati predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, Jovanović navodi da je to učinjeno kroz zvanično saopštenje.

Podsetimo, do trzavica u stranci Vuka Jeremića došlo je kad je veliki broj odbora tražio vanrednu sednicu Skupštine, na kojoj bi se glasalo o novom predsedniku. Stav ovih odbora je, kako je Nova već pisala, da bi aktuelni potpredsednik Miroslav Aleksić trebalo da dođe na mesto Vuka Jeremića.

***

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić: Razgovora nema bez ispunjenja zahteva! 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare