Aleksandar Jovanović Ćuta, Biljana Stojković i Nebojša Zelenović Foto: Vesna Lalić/ Nova.rs

"Osnivajući stranku Zajedno, sa pokretom Ekološki ustanak potpisali smo tri sporazuma. U sva tri sporazuma osnovni principi na kojima počiva naše strateško opredeljenje preuzeti su iz Zelenog dogovora za Srbiju, koji je i Ekološki ustanak prihvatio kao svoje politike", navela je u saopštenju stranka Zajedno.

Osim toga, dodali su da su u zelenom dogovoru za Srbiju jasno i nedvosmisleno navedene tri ključne tačke našeg strateškog opredeljenja.

„A, to su novi ljudi u politici, Srbija na Zapadu i rešavanje pitanja Kosova i Metohije u najkraćem roku. Naše političke pozicije bile su jasne i dok smo potpisivali Sporazum o političkoj saradnji sa Ekološkim ustankom, Sporazum o formiranju koalicije Moramo, ali i dok smo stvarali stranku Zajedno“, navodi se i dodaje:

„Naša politika je jasna i danas i mi od nje nećemo odustati, niti ćemo je menjati jer verujemo da je ona u najboljem interesu svih građana Srbije, a svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i politiku, da odstupi od dogovora i krene drugim putem“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, na nedavnom gostovanju, narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da se sa Nebojšom Zelenovićem razišao po pitanju Kosova.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nebojša Zelenović se jasno opredelio, on gura priču da treba da se napravi veliki dogovor sa svetom, Amerikom i Evropom. Da se to pitanje konačno reši, u Ohridu i tako dalje, i iza toga stoji priznanje Kosova, da se mi ne lažemo. I okej, svako ima pravo. Mi smo se tu razišli, dva puta sam se ogradio od njegovih stavova ispred stranke Zajedno da to nije ono što zastupa Ekološki ustanak. Ako neko želi da pregovara o statusu Kosova, moraće da menja Ustav. Kao što je za Amerikance Ustav svetinja, tako je i za nas“, rekao je nedavno Ćuta Jovanović.

Ovakva izjava otvorila je određana pitanja oko saradnje dva koopredsednika Zajedno, zbog čega je Nova kontaktirala Jovanovića koji je poručio da se sa Zelenović razmimoilazi samo po pitanju Kosova, ali da će saradnja biti nastavljena.

Foto:Zoran Mrđa/FoNet

„Mi imamo različite stavove po pitanju Kosova, nismo se razišli. Mi se samo razmimoilazimo, imamo različite stavove po pitanju Kosova i to je ono što sam rekao. Nema tu ničega novog, imali smo tu situaciju i ranije. Dva puta sam se ranije ogradio po tom pitanju. Ponavljam, ni u jednom trenutku nisam izjavio da se mi razilazimo, već sam mislio na pitanje Kosova“, istakao je Jovanović.

Opširnije čitajte u odvojenoj vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare