Anna Oreg Foto:Screenshot/RTS

Anna Oreg, narodna poslanica Pokreta slobodnih građana (PSG) izjavila je danas da treba oduzeti predsedniku Rusije Vladimiru Putinu status počasnog građanina Novog Sada.

„Vladimir Putin je neko ko je diktator i agresor i nedopustivo je da baš on bude počasni građanin Novog Sada i važno nam je da naši sugrađani znaju da postoje organizacije koje hoće jasno da se odrede i zahtevaju da se njemu oduzme ovo počasno zvanje. Sramota je da Putin poklanja Beogradu novogodišnju jelku dok istovremeno Ukrajini poklanja razorene domove, porodice i gradove.“ rekla je Ana Oreg, narodna poslanica Pokreta slobodnih građana koja je zajedno sa predstavnicima drugih organizacija predala zahtev da se Putinu oduzme zvanje počasnog građanina Novog Sada.

Pročitajte još:

Pokret slobodnih građana, Akcija progresivne Vojvodine, Rusko demokratsko društvo i Slobodarski savez slobodne Srbije su danas predali Zahtev Jeleni Marinković Radomirović u Skupštini Grada Novog Sada sa kojim su zatražili da se Vladimiru Putinu oduzme status počasnog građanina Novog Sada koji mu je dodeljen 2008.godine. Novi Sad je nastao kao grad zasnovan na idealima slobode, mira i tolerancije i nije zaslužio da uzdiže pojedince kao što je Vladimir Putin, koji je postao oličenje diktature, patnje i nasilja, navode organizacije u zahtevu.

„Ne postoji nešto što se zove „humani“ rat, i to mi sa ovih prostora najbolje znamo. Putin neguje i finansira sve antievropsko u Srbiji od ljudi do vrednosti i njegov cilj je izazivanje nestabilnosti u Srbiji, kako bi to iskoristio za potkusurivanje u međunarodnim odnosima. Za to vreme naši životi prolaze u bedi i tome da smo jedna od najsiromašnijih zemalja u Evropi. On je direktno odgovoran za ubijanje civila, za okupaciju Ukrajine, za uništenu infrastrukturu i takav čovek ne može da bude počasni građanin bilo kog demokratskog grada, što bi Novi Sad morao da bude“, zaključila je poslanica Anna Oreg.

Bonus video: Zelenović kaže – sankcije i pravac EU, Jovanović uzvraća – to je omča oko vrata.mp4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar