Ilustracija Foto: N1

U Briselu je danas održan i treći sastanak radne grupe Beograda i Prištine, zadužene za pronalazak dugotrajnog rešenja za pitanje tablica.

Informaciju je, kao i prethodna dva puta, večeras saopštio specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

„Danas je u Briselu održan treći sastanak Radne grupe za registarske tablice. Ekspertske delegacije Kosova i Srbije uključile su se u detaljnu diskusiju. Uveren sam da će oni pronaći trajno rešenje za dobrobit svojih građana“, napisao je Lajčak na Tviter nalogu, prenosi Kossev.

Kao i prethodnog puta, Lajčak je i u ovoj objavi koristio termine „Kosovo i Srbija“

Poslednji sastanak radne grupe održan je u novembru, a prvi u oktobru mesecu.

Podsećanje radi, održavanje sastanaka radnih grupa započeto je nakon što je zaključen sporazum o privremenom rešenju za tablice krajem septembra meseca u Briselu koji je deeskalirao situaciju na Severu, odnosno na prelazima Jarinje i Brnjak koji su bili blokirani 14 dana u septembru i početkom oktobra.

Prema tom sporazumu, koji je sadržao tri osnovne tačke, predviđeno je održavanje sastanaka delegacije Beograda i Prištine i eksperata EU – Radne grupe zadužene za pronalazak trajnog rešenja po pitanju tablica u roku od 6 meseci.

Postignutim dogovorom tada je počela privremena primena sistema korišćenja stikera, pomoću kojih građani Kosova i Srbije prikrivaju oznake na registarskim tablicama.

BONUS VIDEO: Stop za srpske tablice na Kosovu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar