Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Kosovo Ričard Grenel objavio je na Tviteru da će uskoro biti zakazan novi termin sastanka predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući.

Sastanak beogradske i prištinske delegacije u Vašingtonu planiran je za 27. jun. Međutim, nakon što je Specijalno tužilaštvo za zločine OVK objavilo da je podnelo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija za zločine protiv čovečnosti, Tači otkazao svoj dolazak, da bi potom to učinio i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Hoti je na svom Tviter nalogu naveo da zbog novih dešavanja u Prištini, zbog optužnice koju je podnelo Specijalno tužilaštvo, mora da se vrati na Kosovo da se bavi tom situacijom.

„Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku u Beloj kući“, naveo je kosovski premijer.

Specijalni izaslanik američkog predsednika za Kosovo Ričard Grenel potom je na svom Tviter nalogu naveo da razume njegovu odluku.

„Hvala, premijeru Hoti. Razumemo vašu odluku i veselimo se skorom zakazivanju sastanka“, napisao je Grenel.

Specijalizovano tužilaštvo podnelo je Specijalizovanim većima Kosova optužnicu sa deset tačaka, kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK, terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare