Obučeni u majice na kojima piše “Smena ili ostavka”, odbornici opozicije u Skupštini Kraljeva izveli su performans na sednici. Protest pod nazivom “Gromoglasno ćutanje” traže da gradska većnica Ivana Bazić (SNS) više ne bude na toj funkciji.

Svojevrsni protest započeo je danas na sednici Skupštine Kraljeva, a pokrenuli su ga opozicioni odbornici.

Kako su istakli, na ovaj potez su se odlučili jer je ova, inače većnica za brigu o porodici, odborniku Miroljubu Bakoviću (Zdrava Srbija), na jednoj od prethodnih sednica dobacila da ne može da govori o izdvajanju Grada za prvorođenu bebu jer nema decu.

Nakon što su objasnili zašto će ćutati dok bude trajala sednica, reč je zatražila i gradska većnica.

“Nikada se nisam obratila odborniku Bakoviću. Reč je o verbalnom napadu opozicije na mene. Od 2008. godine sam u SNS. Nažalost, ironično posmatraju sve naše uspehe”, rekla je većnica Ivana Bazić, ređajući uspehe naprednjaka i njijovog lidera Aleksandra Vučića.

Odbornik Miroljub Baković je rekao da oni ne ratuju sa Vučićem, a većnici postavio pitanje o tome šta je ona radila pre nego što je pristupila SNS.

“Nikada me niste pozvali na razgovor. A moglo ste jer je već tri meseca prošlo. Niste se ni jednog trenutka udostojili da me pozovete”, rekao je Baković.

Foto: Nova.rs

Ivan Matović iz GG “Starosedeoci Kraljeva” objasnio je da je većnica Bazić pričala o svojim aktivnostima a ne o tome šta je rekla odborniku Bakoviću.

“Pri tom, nije pričala, nego čitala napisano. Naravno da smo joj okrenuli leđa, zato što je rekla to što je rekla. I uvek ćemo joj okretati leđa”, izjavio je Matović u Skupštini.

Ovaj vid protesta bi mogao da traje skoro dva dana, jer je na dnevnom redu preko 20 tačaka. To znači da će odbornici opozicije preko 24 sata ćutati. I to za govornicom.

Foto: Nova.rs

Naime, svaki od njih ima dozvoljeno vreme od 10 minuta za izjašnjavanje o svakoj tački dnevnog reda. A tu su onda i replike.

Kraljevački naprednjaci odbijaju da se izvine, a opozicija poručuje da će protest trajati sve dok većnica ne bude smenjena.

BONUS VIDEO Šta će mu reći šef posle ovoga: Poslanik SNS se žestoko izblamirao na konferenciji koju bolje da nije ni držao 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar