Foto: FoNet/DSS

Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije (DSS) - Udruženje Topolska podnela je danas Peticiju "Stop investitorskom urbanizmu na Vračaru" koja je na sednici Skupštine opštine beogradske opštine Vračar podeljena svim odbornicima, saopšteno je iz DSS.

„Cilj peticije je suprotstavljanje interesima investitorskog urbanizma, jer se na Vračaru uništava arhitektonsko nasledje ove centralne beogradske opštine“, izjavio je novinarima predsednik DSS Miloš Jovanović i dodao da je Vračar poslednjih godina postao stecište bogatih i uticajnih.

On je rekao da će od večeras peticija moći da se potpisuje i onlajn, kao i da će narednih nedelja biti organizovano potpisivanje na Kalenić pijaci.

„Više ne može da se trpi pobeda privatnog interesa nad javnim i nedelovanje nadležnih institucija. Investitori često probiju spratnost za 3-4 sprata i nikom ništa. Ovakva kaubojština ne postoji ni u jednoj gradskoj opštini“, ocenio je predsednik DSS-a.

On je dodao i da će peticija biti upućena svim nadležnim opštinskim, gradskim i republičkim vlastima.

Odbornica DSS-Udruženje Topolska Jasna Djokić izjavila je da je Vračar najgušće naseljena opština i da tu postoji najveći pritisak „investicione izgradnje“.

„Nemamo više zelene površine jer se prave podzemne garaže, uništava se infrastruktura. Ovo nije Kuala Lumpur ili Džakarta, već Vračar koji ima svoj stil“, rekla je Djokić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar