Foto: N1

Pred odbornicima Skupštine Grada Beograda sutra će se na sednici naći predlozi odluka o završnom računu, utvrđivanje zakupnina za ugostitelje, podizanje spomenika književnicima, kao i promena naziva ulice u Zemunu, najavio je danas predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Nikodijević je Tanjugu rekao da će na sutrašnjoj sednici biti doneta odluka da se preimenuje naziv Zagorske ulice u Zemunu u Ulicu Blagoja Jovovića, te da se promena imena drugih ulica za sada neće dogoditi.

U javnosti je prethodnih dana bilo reči o promeni naziva brojnih ulica u Beogradu, a Nikodijević kaže da postoji procedura za čitav postupak i da će, kada komisija Skupštine Beograda obradi sve predloge, onda i pred odbornike biti izneta ta tema.

On navodi i da će se sutra doneti odluka i da se svim ugostiteljima koji koriste poslovni prostor koji je u vlasništvu Grada Beograda i na čijoj se teritoriji nalazi, omogući smanjenje cene zakupa za 50 odsto za jul i avgust.

„Jedna od važnijih tačaka je i pomoć privredi i mi ćemo doneti sutra odluku da cena zakupa poslovnih prostora ugostitelja za jul i avgust bude 50 odsto jeftinija nego što je bila do sada, kako bi to bio doprinos i pomoć toj privrednoj grani“, poručio je Nikodijević.

On je naveo i da će se na sednici usvojiti završni račun za 2019. godinu i izrazio zadovoljstvo postignutim prihodima i rashodima, koji su realizovani u prošloj godini, te dodao da je ostvareno 95 odsto planiranih prihoda i 91 odsto planiranih rashoda.

„Mogu da kažem da sam zaista zadovoljan sa načinom rada. Videće se u dokumentu u završnom računu kako su trošene pare, ko je imao najbolju realizaciju… Subvencije, socijalna davanja, obrazovanje, školska i dečja zaštita su ispoštovali gotovo 100 odsto svog budžeta“, precizirao je predsednik gradskog parlamenta.

Među tačkama dnevnog reda na sutrašnjoj sednici naći će se i odluka o podizanju spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju i Meši Selimoviću, koji će se nalaziti na uglu Zmaj Jovine i Obilićevog venca i na uglu ulica Kralja Petra i Gospodar Jovanove.

Sednica Skupstine Grada Beograda biće održana u Sava centru, uz poštovanje svih preventivnih mera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar