Foto: TANJUG/ BEOINFO/ bk

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević sazvao je sednicu gradskog parlamenta za četvrtak, 30. jul, a odbornici će, zbog epidemija virusa korona, ponovo zasedati u Sava centru.

Na dnevnom redu biće predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda.

PROČITAJTE JOŠ...

Pred odbornicima će se naći i izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kojem je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, kao i odluka o umanjenju zakupnine zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku, odnosno kinematografsku delatnost u poslovnom prostoru na kojem je nosilac prava javne svojine Grad za period jul – avgust ove godine.

Na dnevnom redu biće i predlog Akcionog plana za suzbijanje ambrozije u Beogradu od 2021, zaključno sa 2029. godinom.

Takođe, odbornici će se izjašnjavati i o izveštajima o radu Gradskog pravobranilaštva za 2019. godinu, o realizaciji programa sprovođenja mera tehničke zaštite objekata utvrđenih za kulturno dobro i objekata u okviru prostornih kulturno-istorijskih celina na teritoriji Beograda, kao i o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom 2011-2020, za 2019. godinu. Na dnevnom redu naći će se i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i predlozi da se izrade planovi detaljne regulacije koji su od važnosti za razvoj grada.

Skupština grada Beograda Foto: Filip Krajinčanić/Nova.rs

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, sednica će biti održana uz poštovanje preporuka o preventivnim merama Gradskog zavoda za javno zdravlje, u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

Zato će i ova sednica, kao i prethodna 29. maja, biti održana u Sava centru. To je bio prvi put da odbornici zasedaju na nekom drugom mestu, a ne u zdanju na Trgu Nikole Pašića, gde se inače održavaju sednice gradskog parlamenta. Tada su sedišta u sali bila obeležena tako da je ispoštovana socijalna distanca između prisutnih, za koje je bila obezbeđena i zaštitna oprema – maske i rukavice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar