Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U Beogradu će danas 19. građanski protest "Srbija protiv nasilja" početi ispred zgrade vlade Srbije u 19.00 sati, odakle će protestna povorka otići do zgrade TV "Pink".

Od zgrade vlade, na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine, okupljeni će ulicom Kneza Miloša, preko Bulevara Vojvode Putnika i Kneza Aleksandra Karadjordjevića otići do zgrade te televizije.

Građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Među zahtevima protesta, su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje.

PROČITAJTE JOŠ

Proteste tehnički organizuje deo proevropske opozcije u Srbije a medju zahtevima je i smena rukovodstva Radio-televizije Srbije i članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbdnosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Poslanik Zeleno – levog fronta Radomir Lazović je juče kazao da televizija Pink nije promenila uredjivačku politiku „punu mržnje i nasilja“, te da, kao i televizija Hepi, zloupotrebljava nacionalnu frekvenciju.

„Televiza Pink je novim rijaliti programom i uvredljivim spotovima protiv nepodobnih javnih ličnosti i opozicionih političara nastavila sa širenjem mržnje u društvu“, kazao je on novinarima.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe „Pravac Evropa“, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, i Narodni pokret Srbije, uz kostataciju da protest nije stranački.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar