Foto: Arhiva/Nova.rs

Građanima Obrenovca proteklih dana stižu bizarne SMS poruke sa nepoznatih brojeva telefona u kojima se od njih traži da podrže borbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića po pitanju Kosmeta, te da izdvoje vreme i u svoje domove prime anketare sa kojima će pričati na ovu temu.

Redakciji portala Nova.rs obratio se, naime, jedan Obrenovčanin koji je u subotu popodne dobio SMS poruku sa njemu nepoznatog broja.

U poruci piše sledeće:

„Danas svi koji želimo dobro svom narodu moramo da pružimo punu podršku Vučiću po pitanju Kosmeta. Njegova odlučnost za iznalaženje rešenja koje će dati stabilnost ovom regionu i prosperitet ogleda se u svakoj njegovoj misli i poruci. Dragi *** javite mi odgovarajući termin za kratku anketu. Došli bismo do vas sledeće nedelje. Goca, Gaj (cirkularna poruka)“. navedeno je u SMS poruci koju je sagovornik portala Nova.rs dobio u subotu popodne.

Foto: Nova.rs

Sagovornik Nova.rs koji zbog sopstvene sigurnosti želi da ostane anoniman, kaže da je bio zatečen sadržinom SMS koji je dobio.

„Nit znam ko mi piše, niti zbog čega, niti odakle im moj broj telefona. Odgovorio sam da podršku dajem samo onome ko nikad neće izdati Kosovo i Metohiju, a to je srpski narod. Ostali me ne zanimaju. Nikakav odgovor nisam dobio“, kaže naš sagovornik.

I redakcija portala Nova.rs pokušala je da kontaktira osobu koja se potpisala kao Goca, a koja je poruku poslala, međutim, niko se nije javljao. Tako ostaje potpuna nepoznanica ko se krije iza ove akcije, kakva je podrška Vučiću potrebna oko Kosmeta i kako bi to građani mogli da pomognu.

„Ovo nije prvi put da dobijam ovakve poruke. Bilo je toga i ranije, uglavnom kao neki vid podrške Srpskoj naprednoj stranci i „lepoj Srbiji“ kako žele da je predstave. Ona jeste lepa, ali nije lepo to da većina nas mora da radi dva posla da bi preživelo, a neko nam potura priče o nekakvom prosperitetu. To je uvreda za ljudsku inteligenciju“, zaključuje ovaj Obrenovčanin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare